Leveranciers

Josse Haarhuis - Buitengewone Varkens

Meet Josse, oprichter van Buitengewone Varkens en daarmee bijdrager aan een betere wereld! Buitengewone Varkens wroeten, scharrelen en luieren op akkers, in bossen en weilanden. Een verwend leven zoals de varkens verdienen. Deze varkens worden natuurlijk gedekt én de biggen blijven twee keer zo lang bij hun moeder dan stalvarkens. Ook het proces van slachten, gebeurt met respect voor het dier en op een manier die zo min mogelijk stress veroorzaakt bij de varkens.

Marieke & Rutger - Oudwijker Kazen

Bij de Oudwijker in Lopikerkapel worden Italiaans geïnspireerde kazen gemaakt van Nederlandse melk. Marieke en Rutger leerden kaas maken in het noorden van Italië, bij een prijswinnende kaasmaker. Kazen die je herinneren aan Italië, van Nederlandse melk mét een uniek karakter.

Floor & Anita Verweij - Kaasboerderij Elizabethhoeve

De familie Verweij heeft een melkveehouderijbedrijf in IJsselstein met 60 melkkoeien. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten op de 34 hectare die rondom het bedrijf gelegen zijn, dat is ruim meer dan de gestelde 120 dagen. Al het ruwvoer komt ook van eigen bedrijf. Floor maakt van 60% van de melk rauwmelkse boerenkazen, gemiddeld 4 keer per week.